Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Keptos vištienos sriuba" from Gardūs valgiai.lt

Keptos vištienos sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Įkaitinam multifunkcinį puodą iki maksimalios temperatūros: +200..+240C
  2. Nugarėles ir kakliukus nuplaunam, nupjaustom perteklinius riebalus ir odą, nugarėles perpjaunam pusiau.
  3. Mažais kubeliais susmulkinam morkas ir svogūnus.
  4. Pilam į puodą aliejų ar sviestą, ant jų oda žemyn dedame nugarėles, šalia sudedam kakliukus.
  5. Apkepam, kol ima skrusti, apverčiam ant kitos pusės. Užberiame svogūnais ir morkomis.
  6. Paliekam kepti, tuo metu nulupam bulves, nuplaunam pomidorus.
  7. Susmulkiname stambiais kubeliais. Pamaišome puodo turinį.
  8. Beriame bulves ir pomidorus, supilame trintus konservuotus pomidorus arba pastą.
  9. Pasūdome, papipiriname, užpilame vandeniu, kad apsemtų produktus, dedame lauro lapus.
  10. Uždengiame dangčiu, palaukiame kol užvirs ir sumažiname puodo t iki +110...+120C (kad turinys neskubriai virtų).
  11. Po valandos puodą išjungiame, suberiame kapotus petražolių lapelius ir smulkintą česnaką. Leidžiame pabręsti 10-15min.
  12. Pateikiame, jei yra noro - papildomai užbarstome kapotais žalumynais.