Gardūs valgiai.lt...ir šaukštas sriubos.
  • Pradžia
  • Sriubos
  • Grill / BBQ
  • Padažai
  • Patarimai
  • Apie (projektą)
plėšytos vištienos sriuba

Plėšytos vištienos sriuba su makaronais

2019 sausio 20 0 comments Article Mėsiškos sriubos, Skaidrios sriubos

Ši sriuba yra tikrasis žiemiškos nuotaikos palydovas. Ji yra paprasta, pigi, pagaminama vos per pusvalandį, tačiau labai maistinga ir maloniai pasotinanti po dienos, praleistos lauke slidinėjant, čiuožiant nuo kalno rogutėmis ar tiesiog žaidžiant sniego mūšį. Ji yra geriausia, ką galima paduoti pavargusiems, šiek tiek sušalusiems, bet labai laimingiems raudonskruosčiams, ką tik parėjusiems namo ir pasidžiovusiems savo žiemiškus drabužius. Tai tartum žiemiško stebuklo tęsinys, tik jau prie stalo – dalinantis įspūdžiais ir malšinant sveiko alkio jausmą.

Plėšytos vištienos sriuba su makaronais

Save
Spausdinti
  • 1 vištienos krūtinėlė
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1 saliero stiebkotis
  • 1 didelė bulvė
  • 200g makaronų
  • 2l vištienos sultinio
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • aliejaus kepimui
  • kapotų petražolių lapelių pagardinimui
  1. Svogūną, saliero stiebkotį ir morką susmulkiname mažais kubeliais.
  2. Beriame į puodą su šlakeliu įkaitinto aliejaus.
  3. Apkepame, kad daržovės šiek tiek suminkštėtų ir vos paskrustų.
  4. Beriame mažais kubeliais susmulkintą bulvę, pilame sultinį.
  5. Sultiniui užvirus dedame per pusę perpjautą krūtinėlę ir vėl užvirus sumažiname kaitrą.
  6. Verdame 10min. Po to išgriebiame krūtinėlę ir atidedame į lėkštę, sriubą paliekame virti.
  7. Krūtinėlė bus karšta, todėl suplėšome ją dviejų šakučių pagalba į nedidelius gabalėlius.
  8. Suplėšytą vištieną gražiname atgal į puodą, beriame makaronus, pasūdome, barstome pipirais.
  9. Verdame tiek laiko, kiek nurodyta ant makaronų pakelio, kad jie pilnai išvirtų.
  10. Nukaičiame, paragaujame ar netrūksta druskos, beriame kapotas petražoles.
  11. Patiekiame su rieke šviesios duonos.

Šios sriubos žavesys slypi jos paprastume: šiek tiek angliavandenių, kelios bazinės daržovės pagardinimui, mėsa, kuri išverda sriuboje – beveik nieko nereikia ruošti iš anksto. Ir dar šiek tiek žalumynų spalvai ir aromatui. Jei neturite šviežių petražolių – galite įberti džiovintų bazilikų, tik tuomet berkite juos į kepamas daržoves, kad karštas aliejus atskleistų jų aromatą. Tik susimildami neberkite krapų – jie čia visai netiks. 

plėšytos vištienos sriuba

Jei visi labai sušalo – įberkite šiek tiek aitriosios papirkos miltelių. Jie sušildys valgytojus 😉

Ir kadangi sriuba išverda labai greitai – neruoškite jos iš anksto, bei nepalikite kitai dienai. Tiesiog makaronai pasidarys pernelyg minkšti ir neskanūs. Ji greita ir paprasta – virkite, patiekite dar karštą ir mėgaukitės jos gardumu bei jaukia šiluma, kuri iš burnos pasklinda pilve ir nukeliauja iki pat atvėsusių pirštų. Smagios įsibėgėjusios žiemos! 🙂

Recepte nurodytų produktų kiekis skirtas sočiai pamaitinti 4 išalkusius valgytojus. 

Susiję straipsniai

Tags: bulvės, makaronai, morkos, prieskoniai, salieras, svogūnai, vištiena

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

Naujausi įrašai

  • Yakisoba
  • Kopūstų sriuba su dešrelėmis ir bulvėmis
  • Lėto gaminimo praktika: Sous vide
  • Grybų padažas
  • Baltasis žuvies padažas

Kategorijos

  • Daržovių sriubos
  • Grill / BBQ
  • Grybų sriubos
  • Mėsiškos sriubos
  • Mintys ir naujienos
  • Padažai
  • Patarimai
  • Saldžios sriubos
  • Šaltos sriubos
  • Šiupiniai ir troškiniai
  • Skaidrios sriubos
  • Sultiniai
  • Trintos sriubos
  • Vieno puodo receptai
  • Ypatingos sriubos
  • Žuvis ir jūros gėrybės

Žymos

agurkai aliejus bulvės burokėliai citrinos daržovės grietinėlė grybai jautiena jogurtas kiauliena kiaušiniai kopūstai krapai lašiša makaronai miltai moliūgai morkos mėsa paprika perlinės kruopos petražolės pienas pievagrybiai pomidorai poras prieskoniai pupelės reklama ryžiai salieras sultinys sviestas svogūnai sūris višta vištiena vynas česnakai česnakas šoninė žalumynai žirneliai žuvis

valgiai.lt - gardaus šaukšto namai.