Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"širdelių sriuba" from Valgiai.lt
širdelių sriuba
Produktai
- 500g. vištienos širdelių
- 500g. ančiukų širdelių
- 1 svogūnas
- 1 didelė morka
- ketvirtis saliero gumbo
- 3 vidutinės bulvės
- 2l sultinio
- aliejaus kepimui
- 100ml balto sauso vyno
- krapų lapelių, svogūno laiškų, petražolių lapelių
- lauro lapas, druska, juodieji pipirai
- alyvuogių aliejaus kepimui
Gamyba
- Perrenkam širdeles, nupjaustom riebaliukų perteklių ir neestetiškas dalis
- Svogūną, salierą ir morką nulupame, supjaustome šiaudeliais
- Dideliame puode įkaitiname aliejų, beriame svogūną, salierą ir morką vienu metu ir apkepame kol daržovės suminkštėja
- Beriame širdeles ir apkepame kartais pamaišant, kad jos paskrustų
- Pilame vyną, kaitinant nugariname alkoholį
- Sūdome, pipiriname, dedame lauro lapą ir pilame sultinį
- Kai viskas užvirė - sumažiname kaitrą ir einame lupti bulvių
- Nuluptas bulves smulkiname šiaudeliais, beriame į sriubą
- Verdame 15min. Bendras gamybos laikas šiuo metu bus jau virš 30 min.
- Paragaujame ar netrūksta druskos, sūdome papildomai kiek reikia, beriame smulkiai kapotus žalumynus ir nukaičiame
- Leidžiame pabręsti ~10min. ir pateikiame