Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Stroganovietiškos jautienos sriuba (6 porcijos)" from Gardūs valgiai.lt

Stroganovietiškos jautienos sriuba (6 porcijos)

Produktai

Gamyba

  1. Storadugniame puode išlydome ir įkaitiname sviestą, suberiame jautieną, pasūdome, papipiriname ir apkepiname 5-8min. kol dailiai paruduos.
  2. Išimame jautieną, atidedame ir į puodą beriame smulkintą svogūną, česnaką ir grybus.
  3. Apkepiname 5-8min. kol svogūnas suminkštės o grybai ims ruduoti.
  4. Supilame vyną ir maišydami mediniu šaukštu ar mentele švelniai nugramdome viską, kas prikibo prie puodo dugno.
  5. Paverdame, kol pusė vyno nugaruos, tuomet dedame jautieną, pilame sultinį, Vorčesterio padažą.
  6. Puodui užvirus beriame makaronus, verdame tiek, kiek nurodyta ant makaronų pakelio.
  7. Makaronams išvirus puodą nukaičiame, dedame grietinę, išmaišome ir pateikiame apibarstę smulkintais petražolių lapeliais.