Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Žurek" from Gardūs valgiai.lt

Žurek

Produktai

Gamyba

  1. Puode ant įkaitinto aliejaus apkepame svogūnus ir dešra, kol svogūnai ims švelniai ruduoti.
  2. Suberiame kubeliais pjaustytas bulves, užpilame verdančiu vandeniu, mediniu šaukštu nugramdome kas prikibo prie dugno
  3. Beriame pipirus, lauro lapus.
  4. Paverdame, kol bulvės tampa minkštos, pilame raugą, pamaišydami paverdame dar 5min.
  5. Ragaujame, sūdome kiek reikia, dedame grietinę ir ją gerai įmaišome į sriubą.
  6. Ant mažos ugnies paverdame grietinę dar minutę - dvi ir nukaičiame.
  7. Pateikiame lėkštėse, papildomai įdėdami kiaušinio puselę ir apibarstydami kapotomis petražolėmis.