Rabarbaras keista daržovė. Vieni juos mėgsta, kiti – negali į burną įdėti. Aš vaikystėje juos labai mėgau,  bet dabar tai nėra tas skonis, dėl kurio atiduočiau pusę karalystės. Rabarbarai skanūs gegužės mėnesį – tuomet stiebai būna minkšti, traškūs, sultingi. Dabar stiebkočiai pasidarė dideli, stori ir kieti. Žinoma, galima juos dėti į salotas, galima virti kompotą – 5l puode užvirkite 4l vandens, suberkite į jį 4 kubeliais sukapotus rabarbarų stiebkočius, pusę kilogramo braškių ir pusę citrinos, supjaustytos griežinėliais. Leiskite užvirti ir pavirkite vos kelias minutes. Išjunkite, tegul pravėsta. Pasaldinkite iki norimo skonio. Pateikite su ledu – bus geriau už visas ajs-ty.

Tačiau galima ir išsivirti rabarbarų sriubos, kuri pateikiama su grietininiais vaniliniais ledais ir gali būti kai desertas.

Šalta rabarbarų sriuba su ledais

  • 0,5l vandens
  • 0,5l raudonųjų vynuogių sulčių
  • 100g cukraus
  • 500g rabarbarų stiebų
  • grietininių vanilinių ledų
  • žiupsnelis cinamono
  1. Užvirinkite vandenį su cukrumi, sultimis ir cinamonu.
  2. Nuluputus rabarbarus susmulkinkite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą.
  3. Palaukite kol užvirs ir išjunkite. Atvėsinkite.
  4. Pateikite sriubą su ledais.

Sultys tiks ir iš pakelio, bet jose gana daug cukraus, todėl jei nemėgstate labai saldžiai – papildomai cukraus įdėkite mažesnį kiekį, nei nurodyta recepte. Jeigu neturite daug laiko – sumažinkite vandens kiekį per pusę, o į išvirusią sriubą sudėkite ledo kubelius. Jie tirpdami atskies sriubą ir kartu atvėsins ją. Karu su ledais į sriubą galite įdėti kelias gerai prinokusias, per pusę perpjautas braškes.