Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Šaldytų vyšnių sriuba" from Gardūs valgiai.lt

Šaldytų vyšnių sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Atšildykite vyšnias kiaurasamtyje, įdėtame į dubenį - jame susikaups atšilusios sultys.
  2. Atšilusias uogas berkite į prikaistuvį, užberkite cukrumi, vanile ir cinamonu.
  3. Prikaistuvį dėkite ant nekaitrios ugnies, tegul šyla.
  4. Nuvarvėjusiose sultyse išmaišykite krakmolą, jis sutirštins sriubą.
  5. Kai vyšnios ims pukštėti ir ketins užvirti supilkite balzamiko actą ir viską atsargiai išmaišykite, kad vyšnios nesukristų.
  6. Supilkite sultis su krakmolu, dar kartą permaišykite, kad krakmolas tolygiai pasklistų tarp uogų.
  7. Pavirkite minutę - pusantros ir nukaiskite.
  8. Išimame vanilę ir cinamoną, jei naudojote lazdelėmis.
  9. Dedame uogas į sriubinės lėkštės centrą, užpilame skysčiu
  10. Centre sukuriame nedidelę duobutę ir į ją dedame grietinę arba ledus.
  11. Nedelsiant pateikiame.
  12. Pastaba: Vasarą tokią sriubą galima pateikti šaltą, paruošus iš anksto.
  13. Tinka užbarstyti mėtomis arba šokolado drožlėmis.