Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Šviežių kopūstų sriuba su vytintomis dešrelėmis ir bulvėmis" from Valgiai.lt
Šviežių kopūstų sriuba su vytintomis dešrelėmis ir bulvėmis
Produktai
- 500g vytintų dešrelių
- 1 mažutis kopūstas
- 3 bulvės
- 2 morkos
- 2 svogūnai
- 1 poras
- 2 saliero stiebai
- krapų - bent džiovintų, idealu švieži
- arba itališkų žolelių prieskonių mišinio
- 2l vištienos sultinio
Gamyba
- Dedam storasienį puodą ant ugnies ir pjaustome dešreles skridinėliais.
- Metam į puodą ir pamaišydami, kad neprikibtų, apskrudinam.
- Išgriebiam ir atidedam, jei labai daug taukų - dalį nupilam.
- Beriam smulkiai pjaustytą baltąją poro dalį ir svogūnus,
- kartu beriam mažais kubeliais pjaustytas morkas ir salierą.
- Apkepinam. Pabarstom prieskonius ir pamaišom, kol pasklis aromatas.
- Sudedam stambiai pjaustytą kopūstą, bulves kubeliais.
- Supilam sultinį, palaukiam kol užvirs, suberiam dešreles.
- Leidžiam pavirti 5-8 minutes ir nukaičiam. Tegul pabręsta pusvalandį po dangčiu.
- Pateikiam dubenyse su šviesios duonos rieke.