"Pikantiška pupelių sriuba su dešrelėmis" from Valgiai.lt
Pikantiška pupelių sriuba su dešrelėmis
Produktai
4 šviežios kiaulienos dešrelės
1l jautienos sultinio
400g konservuotų smulkintų pomidorų
400+400g konservuotų pupelių, geriau raudonų ir baltų
1 svogūnas
1 aitrioji paprika
3 česnako skiltelės
aliejaus kepimui
smulkintų petražolių lapelių pateikimui
Gamyba
Puode aukštais kraštais įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame dešreles iš abiejų pusių, kad šonai ryškiai paruduotų.
(Būtinai naudokite dangtį, mat tykštantys taukai aptaškys pusę virtuvės).
Iškepus dešreles atidėkite, į puodą berkite smulkintą svogūną, česnaką ir papriką be sėklų. Pamaišykite ir kepkite kol ims ruduoti - pradės karamelizuotis.
Tuo metu supjaustykite dešreles griežinėliais.
Į puodą suberkite dešreles, konservuotus pomidorus, supilkite sultinį ir palaukite kol užvirs, sumažinkite ugnį, lėtai virkite 20min.
Kol sriuba verda suberkite pupeles į kiaurasamtį ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Pusę pupelių berkite į blenderį, užpilkite pora samčių skysčio iš sriubos ir smulkinkite iki vienalytės kreminės masės.
Prabėgus 20min. į puodą supilkite trintų pupelių masę, suberkite likusias pupeles ir virkite dar 10min.
Paragaukite ir pasūdykite bei pagardinkite pipirais pagal skonį. Aš negardinau - užteko prieskonių iš sultinyje verdančių dešrelių.