Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Sakartveliška šiupininė" from Valgiai.lt

Sakartveliška šiupininė

Produktai

Gamyba

  1. Prikaistuvyje ar nedideliame puode įkaitiname šiek tiek aliejaus ir beriame smulkintas svogūnų galvas.
  2. Kol svogūnai kepa rupiai sutarkuojame raugintus agurkus ir dedame pas svogūnus su visomis sultimis
  3. Pamaišome ir paliekame šusti ant vidutinės ugnies.
  4. Šalia įkaitiname keptuvę taip, kad aliejus imtų skleisti dūmelį.
  5. Jautieną supjaustome nedideliais gabalėliais, kaip guliašui.
  6. Metame į keptuvę ir leidžiame gerai paskrusti iš visų pusių.
  7. Kol jautiena skrunda pas svogūnus su agurkais sudedame pomidorų pastą ir išmaišome.
  8. Leidžiame kiek pasikaitinti, bet atsargiai - ji gali mikliai pridegti prie dungo. Įpilame kelis šlakelius vandens.
  9. Ant apskrudusios jautienos pabarstome ucho suneli ir luktelime kelias sekundes, kol ims gardžiai kvepėti.
  10. Tada jautieną su prieskoniais perkeliame į puodą su daržovėmis.
  11. Į keptuvę įpilame šiek tiek vandens ir medine mentele nuvalome viską nuo keptuvės dugno, skystį supilame į puodą.
  12. Į puodą pilame vandenį arba sultinį, pamaišome, patikriname kad nieko neliktų prikibus prie dugno.
  13. Beriame aitriosios paprikos miltelius, maltus juoduosius pipirus, rūkytą papriką jei turite.
  14. Pamaišome, uždengiame ir ant minimalios ugnies troškiname ~30min.
  15. Po 30min. jautiena jau bus minkšta ir byranti, o sriubos komponentai bus virtę vienu harmoningu skoniu.
  16. Sūdome, beriame dar šiek tiek ucho ir nukeliame nuo ugnies. Tegul bręsta.
  17. Tuo metu smulkiai sukapojame kalendros lapelius ir plonomis plunksnelėmis papjaustome raudonojo svogūno ar šaloto.
  18. Į dubenėlį dedame sriubą, apibarstome kalendra ir ant viršaus užberiame svogūno plunksneles. Nedelsiant patiekiame.