Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Jautienos sriuba su perlinėmis kruopomis" from Gardūs valgiai.lt

Jautienos sriuba su perlinėmis kruopomis

Produktai

Gamyba

  1. Perlines kruopas užpilame vandeniu, nuskalaujame ir kelis kart perplauname šaltame vandenyje. Galiausiai užpilame stiklinę vandeniu iki viršaus ir paliekame kruopas brinkti.
  2. Storadugniame puode dosniai šliukštelime aliejaus, gerai jį įkaitiname ir apkepame kubeliais supjaustytą jautieną. Kubelio kraštinės dydis ~1,5-2cm
  3. Kai jautiena dailiai paruduos - išimame ją su kiaurasamčiu, nuvarvindami riebalus, atidedame į šoną. Sumažiname ugnį iki vidutinės, į puodą beriame smulkintus svogūnus ir česnaką.
  4. Apkepame, kol svogūnas suminkštės ir taps skaidrus, suberiame mažais kubeliais smulkintas morkas ir pusžiedžiais supjaustytą saliero stiebkotį.
  5. Viską pakepame dar 2-3min. , tuomet beriame prieskonius, šlakstome Vorčesterio padažą, dedame pomidorų pastą ir gerai išmaišome. Kai viskas ims pukštėti - pilame vyną.
  6. Supylus vyną viską gerai išmaišome ir pasistengiame nuo dugno atkabinti tai, kas priskrudo. Kaitiname kol puode esanti masė pradės šiek tiek tirštėti, o aplink pasklis labai malonus aromatas.
  7. Tuomet į puodą beriame atgal mėsą, supilame sultinį, nuo kruopų nupilame vandenį ir jas pilame į puodą. Gerai viską išmaišome ir padidinę ugnį puodą užverdame.
  8. Kai puodas užvirė - sumažinam kaitrą tiek, kad viskas lėtai ir lengvai troškintųsi - nereikia aktyvaus virimo. Uždengiam dantį ir paliekam troškintis 45min.
  9. Likus 15min. iki pabaigos suberkite kubeliais supjaustytas bulves, pamaišykite, paragaukite ar netrūksta druskos.
  10. Pasibaigus troškinimui skirtam laikui tiesiog išjunkite puodą ir leiskite jam dar pastovėti bent pusvalandį su uždengtu dangčiu.
  11. Patiekite, jei turi turite - ant sriubos užbarstykite kapotų petražolių šakelių.