Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Troškintos mėsos sriuba su paprikomis" from Valgiai.lt
Troškintos mėsos sriuba su paprikomis
Produktai
- 300g kiaulienos
- 300g jautienos
- 2 svogūnai
- 2 morkos
- 3-4 česnako skiltelės
- 2 didelės arba 5-6 mažos saldžiosios paprikos
- 1 aitrioji paprika (ankštis)
- 4 dideli arba 12 mažų pomidorų
- 2 šaukštai aliejaus
- šaukštas maltos saldžiosios paprikos miltelių
- šaukštas pomidorų pastos
- 1l karšto vandens
- maltų juodųjų pipirų
Gamyba
- Mėsą supjaustome vieno kąsnio dydžio kubeliais, storasieniame puode pakepiname ant aliejaus kol dailiai paruduos.
- Sumetame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, mažais kubeliais pjaustytas morkas, smulkintas saldžiąsias paprikas, smulkintus pomidorus, suberiame paprikų miltelius, pomidorų pastą ir maišydami patroškiname dar ~5min.
- Pabarstome juodaisiais pipirais, dedame aitriosios paprikos ankštį ir užpilame verdančiu vandeniu, mentele atsargiai nugramdome dugną, jei priskreto betroškinant.
- Uždengiame puodą ir ant mažos ugnies troškiname 1-1,5val. Troškiname lėtai, kad vos pukšėtų ar burbuliuotų.
- Baigus troškinti, kai mėsa tampa biri, išimame aitriąją papriką, česnako traiškytuvu į puodą įtraiškome česnako skilteles, pasūdome, paragaujame.
- Pateikiame su šaukštu grietinės ir balta pusrytine bandele ar prancūziškos bagetės riekutėmis.