Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Troškintos mėsos sriuba su paprikomis" from Valgiai.lt

Troškintos mėsos sriuba su paprikomis

Produktai

Gamyba

  1. Mėsą supjaustome vieno kąsnio dydžio kubeliais, storasieniame puode pakepiname ant aliejaus kol dailiai paruduos.
  2. Sumetame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, mažais kubeliais pjaustytas morkas, smulkintas saldžiąsias paprikas, smulkintus pomidorus, suberiame paprikų miltelius, pomidorų pastą ir maišydami patroškiname dar ~5min.
  3. Pabarstome juodaisiais pipirais, dedame aitriosios paprikos ankštį ir užpilame verdančiu vandeniu, mentele atsargiai nugramdome dugną, jei priskreto betroškinant.
  4. Uždengiame puodą ir ant mažos ugnies troškiname 1-1,5val. Troškiname lėtai, kad vos pukšėtų ar burbuliuotų.
  5. Baigus troškinti, kai mėsa tampa biri, išimame aitriąją papriką, česnako traiškytuvu į puodą įtraiškome česnako skilteles, pasūdome, paragaujame.
  6. Pateikiame su šaukštu grietinės ir balta pusrytine bandele ar prancūziškos bagetės riekutėmis.