Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Aštri jautienos sriuba" from Valgiai.lt
Aštri jautienos sriuba
Produktai
- 300g maltos jautienos
- 1 - 1,5l jautienos sultinio
- 2 vidutiniai svogūnai
- 5 česnako skiltelės
- 4 pomidorai
- šviežio arba džiovinto baziliko
- 400g skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
- 1 aitriosios paprikos ankštis
- šaukštas saldžiosios papirkos miltelių
- druskos, pipirų
- kapotų prieskoninių žalumynų
- šlakelis alyvuogių aliejaus
Gamyba
- Susmulkiname daržoves, sukapojame žalumynus.
- Storadugniame puode įkaitiname aliejų, beriame svogūnus, česnaką ir mėsą, kurią apkepame iki dailios rudos spalvos.
- Beriame paprikos miltelius, aitriąją papriką, pomidorus ir baziliką. Gerai išmaišome ir patroškiname 2-3 minutes.
- Pilame karštą sultinį, palaukiame kol užvirs, beriame pupeles iš skardinės, 2/3 turimų žalumynų, druską, pipirus.
- Sriubą uždengus paverdame ant mažos ugnies ~20min.
- Patiekiame karštą su užbarstytais prieskoniniais žalumynais ir itališka balta duona.