Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Aštri rūgšti pievagrybių ir tofu sriuba" from Valgiai.lt

Aštri rūgšti pievagrybių ir tofu sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Viską susmulkiname: pievagrybius supjaustome, tofu susmulkiname į nedidelius kubelius, kiaušinį išplakame, krakmolą sumaišome su keliais šaukštais vandens į tyrelę.
  2. Nedideliame puode užverdame sultinį, beriame pievagrybius ir tofu, paverdame 2min.
  3. Supilame sojos padažą, actą, beriame pipirus ir paprikos dribsnius (jei nemėgstate aštriai - dribsnių galite neberti).
  4. Pradedame maišyti ir kartu pilti krakmolo tyrelę. Supylę sriubą maišome toliau, kol krakmolas išsimaišo, o sriuba šiek tiek sutirštėja. Nukaičiame puodą nuo viryklės.
  5. Dabar svarbu: į puodo centrą supilame išplaktą kiaušinį, mintyse suskaičiuojame iki 10 ir kinų lazdelėmis arba tiesiog šakute pamaišome puodą sukdami 5 ratus. Taip kiaušinis pasidalins smulkiomis, šilkinėmis draiskanomis ir pasklis po visą sriubą.
  6. Pilame sriubą į dubenėlius, užbarstome kapotu svogūnu, iškart patiekiame.