Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Keptų burokėlių sriuba" from Valgiai.lt

Keptų burokėlių sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Burokėlius nuplauti, nuskusti ir supjaustyti 3-5mm storio griežinėliais.
  2. Sudėti į dubenį, apibarstyti druska, pipirais, pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
  3. Viską gerai išmaišyti, sudėti į kepimo skardą vienu sluoksniu ir kepti orkaitėje, kol vizualiai atrodys iškepę.
  4. Kepimas 180C temperatūros orkaitėje turėtų užtrukti iki pusvalandžio.
  5. Įkaitinkite daržovių sultinį, paragaukite ar netrūksta druskos, suberkite į jį kapotus krapus ir išspauskite citrinos sultis.
  6. Iškepusius burokėlius supjaustykite šiaudeliais, dėkite į dubenėlius ir užpilkite sultiniu su krapais.
  7. Paskaninkite šaukštu grietinės ir pateikite su česnakiniais skrebučiais ar česnakinėmis duonos lazdelėmis.