Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Keptų burokėlių sriuba" from Valgiai.lt
Keptų burokėlių sriuba
Produktai
- 5-6 vidutinio dydžio burokėliai
- 2l daržovių sultinio
- ketvirtis citrinos
- alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- kapotų krapų
- grietinės ir česnakinių skrebučių
Gamyba
- Burokėlius nuplauti, nuskusti ir supjaustyti 3-5mm storio griežinėliais.
- Sudėti į dubenį, apibarstyti druska, pipirais, pašlakstyti alyvuogių aliejumi.
- Viską gerai išmaišyti, sudėti į kepimo skardą vienu sluoksniu ir kepti orkaitėje, kol vizualiai atrodys iškepę.
- Kepimas 180C temperatūros orkaitėje turėtų užtrukti iki pusvalandžio.
- Įkaitinkite daržovių sultinį, paragaukite ar netrūksta druskos, suberkite į jį kapotus krapus ir išspauskite citrinos sultis.
- Iškepusius burokėlius supjaustykite šiaudeliais, dėkite į dubenėlius ir užpilkite sultiniu su krapais.
- Paskaninkite šaukštu grietinės ir pateikite su česnakiniais skrebučiais ar česnakinėmis duonos lazdelėmis.