Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Sriuba su frikadelėmis" from Valgiai.lt
Sriuba su frikadelėmis
Produktai
- 2l sultinio
- 15-20 frikadelių
- 2 vidutinio dydžio bulvės
- 2 vidutinio dydžio morkos
- sauja kiaušininių vermišelių
- kapotų prieskoninių žalumynų - tiks krapai, arba petražolės, laiškiniai svogūnai ar česnakai, bazilikas.
- druskos, maltų juodųjų pipirų
Gamyba
- Į verdantį sultinį suberiame mažais kubeliais supjaustytas morkas, uždengiame, verdame 5min.
- Suberiame mažais kubeliais pjaustytas bulves. Užverdame sultinį, po vieną atsargiai suleidžiame frikadeles.
- Uždengiame ir ant vidutinės ugnies verdame 15min.
- Dedame makaronus, verdame dar 5min.
- Paragaujame, jei reikia - pasūdome ir pabarstome pipirų.
- Puodą nukaičiame, suberiame turimus kapotus žalumynus, uždengiame dangtį ir leidžiame pabręsti bent 15min.
- Pateikimo metu užbarstome dar šviežių kapotų prieskoninių žolelių.