Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Šviežių grybų sriuba" from Valgiai.lt

Šviežių grybų sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Šviežias bulves tiesiog nuvalome peiliu ir nuplauname, supjaustome kubeliais.
  2. Metame į verdantį vandenį kartu su sultiniu, pamaišome ir uždengę paliekame virti ant mažos ugnies.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpdome sviestą aliejuje (kad nepridegtų - jei mokate elgtis su sviestu, tuomet aliejaus nereiks). Metame smulkintą česnako skiltelę (aromatui) ir svogūną. Kai svogūnas taps skaidrus - mažais kubeliais pjaustytas morkas. Apkepame kartais pamaišydami kelias minutes.
  4. Dedame nuvalytus, bet nenuplautus, smulkintus grybus. Mano klasika - penketas voveraičių, keturi baravykai ir dar raudonikis ar makavykas jei yra. Jei ne - dedame tai, ką turime.
  5. Pasūdome, papipiriname, apibarstome smulkiai kapotu čiobreliu (jei turite).
  6. Kai grybai kepa - išsiskiria sultys, ilgainiui jos nugaruoja, o grybai ima skrusti - va tada jau ir užtenka.
  7. Beriame keptuvės turinį į puodą, pamaišome. Beriame kapotus svogūnų laiškus ir krapus, užverdame ir paverdame dar ~5min.
  8. Išjungiame ir leidžiame sriubai pabręsti dešimt minučių, pateikiame pagardindami šlakeliu pieno ar neriebios grietinėlės.