Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Skaldytų žirnių sriuba" from Valgiai.lt

Skaldytų žirnių sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Žirnius supilti į dubenį ir užpilti karštu ar net verdančiu vandeniu, išmaišyti leisti pabrinkti valandą.
  2. Šoninę supjaustome mažais kubeliais, sumetame į puodą ir pamaišydami apskrudiname ant vidutinės ugnies.
  3. Į apskrudusią šoninę ir išsiskyrusius riebalus metame smulkiai kapotą svogūną, apkepame iki skaidrumo.
  4. Beriame kubeliais pjaustytas morkas, pamaišydami pakepame kelias minutes. Supilame sultinį, padidiname ugnį.
  5. Nupilame nuo žirnių vandenį, pašaliname patamsėjusius, netinkamus žirnius. Suberiame į puodą, pamaišome.
  6. Sultiniui užvirus sumažiname ugnį ir verdame ~15min.
  7. Nulupame bulves, supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame į puodą, pasūdome, verdame dar 10min.
  8. Praėjus šiam laikui paragaujame - žirniai, morkos ir bulvės turi būti visiškai minkšti. Jei trūksta druskos - papildomai pasūdome.
  9. Uždengiame dangtį ir leidžiame sriubai pabręsti bent 10-15min.
  10. Pilame į lėkštę, jos centre dedame šaukštą neriebios grietinės ir pačią sriubą gausiai pabarstome šviežiai maltais juodaisiais pipirais.