Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Triušienos sriuba" from Valgiai.lt
Triušienos sriuba
Produktai
- 1 išdarinėtas triušis
- 6 morkos
- 2 svogūnai
- 1 didelis saliero stiebas
- 2 vištienos sultinio kubeliai
- 2 lauro lapai
- alyvuogių aliejaus
- kapotų petražolių lapelių
Gamyba
- Daržoves nuplauname / nulupame / nuskutame jei reikia. Supjaustome nelabai smulkiai. Svogūnus supjaustome plunksnelėmis.
- Triušiui pašaliname riebalus (jei tokių yra) ir susmulkiname stambiais gabalais.
- Imame ~5l storasienį puodą, į jį beriame daržoves, dedame triušienos gabalus, viską užpilame šaltu vandeniu.
- Susmulkiname ir suberiame vištienos sultinio kubelius.
- Uždengiame, užverdame ir sumažinę ugnį lėtai verdame vieną valandą.
- Dabar dedame lauro lapus, viską pašlakstome alyvuogių aliejumi, užbarstome saują kapotų petražolių.
- Uždengiame, leidžiame pavirti dar 5 minutes ir nukaičiame. Paliekame uždengtame puode pabręsti 15min.
- Pateikiame: į sriubinę lėkštę su samčiu įdedame daržovių, ant jų uždedame gabalą triušienos ir užpilame sultiniu.