Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Triušienos sriuba" from Valgiai.lt

Triušienos sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Daržoves nuplauname / nulupame / nuskutame jei reikia. Supjaustome nelabai smulkiai. Svogūnus supjaustome plunksnelėmis.
  2. Triušiui pašaliname riebalus (jei tokių yra) ir susmulkiname stambiais gabalais.
  3. Imame ~5l storasienį puodą, į jį beriame daržoves, dedame triušienos gabalus, viską užpilame šaltu vandeniu.
  4. Susmulkiname ir suberiame vištienos sultinio kubelius.
  5. Uždengiame, užverdame ir sumažinę ugnį lėtai verdame vieną valandą.
  6. Dabar dedame lauro lapus, viską pašlakstome alyvuogių aliejumi, užbarstome saują kapotų petražolių.
  7. Uždengiame, leidžiame pavirti dar 5 minutes ir nukaičiame. Paliekame uždengtame puode pabręsti 15min.
  8. Pateikiame: į sriubinę lėkštę su samčiu įdedame daržovių, ant jų uždedame gabalą triušienos ir užpilame sultiniu.