Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Japoniškas žuvies sultinys" from Valgiai.lt
Japoniškas žuvies sultinys
Produktai
- 1 didelė žuvies galva
- 500-600g. žuvies karkasų
- 150g. svogūnų laiškų su stiebais
- 1 svogūno galva
- 15g kombu
- 6 litrai vandens
Gamyba
- Sudėkite viską į puodą, užpilkite 3 litrais vandens.
- Užvirkite puodą, nukaiskite ir išpilkite vandenį.
- Vėl įpilkite 3 litrus vandens.
- Lėtai užvirkite ir virkite ant mažiausios ugnies 2 valandas.
- Nukoškite sultinį ir pakaitinkite 5min. ant didelės kaitros, kad koaguliuotų (sukibtų) likę baltymai.
- Nukaiskite, nukoškite per labai smulkų sietelį. Geriausia - per kelis kartus perlenktą merliuką.
- Atvėsinkite saugojimui ar naudokite iškart patiekalų gamybai.