Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Kalakutų kaklų sultinys" from Valgiai.lt

Kalakutų kaklų sultinys

Produktai

Gamyba

  1. Kaklus peiliu tarp slankstelių padaliname per pusę.
  2. Didelio puodo dugną suvilgome aliejumi, įkaitiname ir jame vartydami apkepame kalakutų kaklus, kol mėsa ims ruduoti.
  3. Beriame per pusę perpjautą svogūno galvą, skersai perpjautą česnako galvą (taip, kad visos skiltelės būtų perpjautos per pusę), stambiai pasmulkintas morkas ir salierų kotus.
  4. Pamaišydami apkepame 3-5 minutes.
  5. Pilame į puodą vandenį, palaukiame kol užvirs.
  6. Sumažiname ugnį iki mažiausios, suberiame prieskonius ir žoleles, uždengiame ir verdame ant mažos ugnies 2,5val.
  7. Nukaičiame, nukošiame per sietelį, atvėsiname.