Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kinų virtuvės sultinys" from Valgiai.lt
Kinų virtuvės sultinys
Produktai
- 700g vištienos sparnelių irba kulšelių
- 700g. smulkintų kiaulienos šonkauliukų
- 3l vandens
- 3 nykščio dydžio imbiero šaknies gabaliukai
- 3 surišti pluošteliai svogūnų laiškų su jaunomis galvomis
- 4 šaukštai kiniško ryžių vyno
- druskos
Gamyba
- Nuo mėsos nupjaustome riebalus, šonkauliukus sukapojame nedideliais gabalais.
- Vištieną ir šonkaulius sudedame į puodą, užverdame ant vidutinės ugnies, stropiai nugraibome putas.
- Sumetame imbierą ir svogūnų laiškus. 2val. verdame ant nedidelės ugnies.
- Nukošiame sultinį per sietelį, šonkaulius ir vištieną atidedame, svogūnus ir imbierą išmetame.
- Į sultinį beriame druską, pilame ryžių vyną. Užverdame, paragaujame, jei trūksta - pasūdome dar ir išjungiame ugnį.
- Naudojame karštą iškart arba atvėsiname ir laikome šaldytuve.