Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Vištienos ir jautienos sultinys" from Valgiai.lt
Vištienos ir jautienos sultinys
Produktai
- 1kg jautienos kaulų
- 1,5kg vištienos kaulų
- 2 didelės svogūno galvos, neluptos, nuplautos
- žalioji poro dalis
- 4 česnako skiltelės
- 2 saliero stiebkočiai
- 2 morkos
- 3 lauro lapai
- puokštelė petražolių lapų
- dvi šakelės raudonėlio arba žiupsnelis džiovinto raudonėlio
- valgomasis šaukštas druskos
- po 5 juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelius
Gamyba
- Kaulus sudėkite į didelį puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtu ir dėkite ant ugnies.
- Pasirodžius putoms jas nugraibykite.
- Puodui užvirus sudėkite visus kitus nurodytus produktus ir prieskonius.
- Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 6 valandas.
- Kas 2-3 valandas patikrinkite, ar netrūksta skysčio ir jei reikia - papildykite, kad viskas būtų paskendę.
- Baigus virti puodą nukaiskite, leiskite šiek tiek pravėsti, išimkite visus produktus.
- Sultinį nukoškite į kitą puodą į koštuvą įdėję marlę ar kitą audeklą.
- Puodą pastatykite šaltai per naktį.
- Kitą dieną nuo paviršiaus nuimkite sustingusius taukus.
- Drebučių pavidalo sultinį perkelkite į kitus indus, palikdami ant dugno nusėdusias drumzles.