Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Kreminė trinta pomidorų sriuba" from Valgiai.lt
Kreminė trinta pomidorų sriuba
Produktai
- 1kg gerai sunokusių pomidorų (6-7 vidutinio dydžio vnt.)
- 2 morkos
- 1 svogūnas
- 3-4 skiltelės česnako
- šaukštas sviesto, šlakelis alyvuogių aliejaus
- 0.5l vištienos sultinio
- nedidelės saujos virtų ryžių (nebūtinai)
- 100ml grietinėlės (nebūtinai)
- kapotų šviežių petražolių ir čiobrelių
- druskos ir pipirų
Gamyba
- Puode apkepiname iki skaidrumo ant aliejaus ir sviesto susmulkintus svogūno galvą ir česnaką
- Sudedame kubeliais pjaustytas morkas, ketvirčiais susmulkintus pomidorus, sukapotas petražoles ir čiobrelius.
- Pamaišydami pakepame dar 3-5 minutes, supilame sultinį, pasūdome, uždengiame dangtį ir patroškiname ant vidutinės ugnies ~15min.
- Imame švarų puodą, į kurį per mietalinį sietelį pertriname troškinį. Dedame ryžius, pilame grietinėlę, viską pakaitiname iki virimo.
- Pateikiame karštą, užbarstome pipirų, puošiame petražolių lapeliais.