Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Kreminė šparagų sriuba" from Valgiai.lt

Kreminė šparagų sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Puode ištirpdome sviestą ir jame apkepame smulkintą kubeliais svogūną ir salierą
  2. Tuo metu susmulkiname pievagrybius ir dedame į puodą apkepimui
  3. Kol kepa grybai - nulupame ir kubeliais supjaustome bulves, dedame į puodą, išmaišome
  4. Bulves nuolat pamaišydami apkepame 5-8min.
  5. Dedame kario pastą, pamaišome ir šiek tiek pakaitiname, kad pasklistų aromatas
  6. Pilame šiek tiek sultinio, su mentele nugramdome viską, kas prikepė prie puodo dugno
  7. Pilame likusį sultinį ir kokoso pieną
  8. Beriame susmulkintus šparagus ir pamaišydami verdame ant mažos ugnies, kol bulvės išvirs ir taps birios.
  9. Puodo turinį susmulkiname rankiniu blenderiu iki vientisos kreminės masės
  10. Sūdome pagal skonį, pateikiame su skiltele citrinos pašlakstymui