Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Pikantiška vištienos ir grybų sriuba" from Valgiai.lt

Pikantiška vištienos ir grybų sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Vidutinio didžio puode arba didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą ir suberkite smulkintą česnaką ir prieskonius.
  2. Kai sviestas ims kvepėti prieskoniais suberkite porą, grybus, ir kukurūzus. Nuolat maišydami pakepkite 5-7minutes.
  3. Nukaiskite nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti. Tuo metu supjaustykite vištieną plonomis juostelėmis ir pasūdykite.
  4. Apkepkite vištieną ant didelės ugnies, kad dailiai paskrustų iš abiejų pusių. (Vištiena iškepa labai greitai - neperkepkite).
  5. Keptas daržoves su grybais dėkite į virtuvinį kombainą, užpilkite sultiniu ir smulkinkite minutę ar dvi.
  6. Mišinį supilkite į puodą, pradėkite kaitinti, maišydami supilkite grietinėlę ir nedideliais kubeliais pjaustytą vištieną.
  7. Pakaitinkite, bet neužvirkite. Pateikite apibarstę smulkintais kalendros lapeliais.
  8. Česnakinei duonelei: prancūzišką bagetę perpjaukite į 4 dalis, tuomet jas dar išilgai. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, trintą česnaką ir šiek tiek druskos. Užtepkite mišinį ant baltosios bagetės dalies (minkštimo) ir kepkite 200C orkaitėje 5-8 minutes, kol bagetė dailiai apskrus.