Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Moliūgų sriuba su kokosų pienu" from Valgiai.lt

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Produktai

Gamyba

  1. Susmulkintas prieskonines daržoves pakepiname ant vidutinės ugnies su šlakeliu alyvuogių aliejaus arba naudojant sviestą.
  2. Kol daržovės kepa - nykščio dydžio kubeliais susmulkiname moliūgą, beriame į daržoves.
  3. Apibarstome mėgiamais prieskoniniais žalumynais. Aš naudojau džiovintų itališkų prieskoninių žolelių mišinį.
  4. Pakepame moliūgą su daržovėmis 5 min., supilame kokoso pieną ir sultinį, pasūdome, užverdame, verdame ant mažos ugnies 25min.
  5. Kol sriuba verda ant sausos keptuvės paskrudiname moliūgo sėklas, galima kartu paskrudinti ir baltą duoną, supjaustytą nedideliais kubeliais.
  6. Išvirusią sriubą ragaujame ar netrūksta druskos, pilame į plačias lėkštes, apibarstome skrudinta duona ir moliūgų sėklomis, iškart patiekiame.