Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Moliūgų sriuba su kokosų pienu" from Valgiai.lt
Moliūgų sriuba su kokosų pienu
Produktai
- 1/2 kg moliūgo be žievės ir sėklų
- 2 vidutinės morkos
- 1 svogūnas
- 1 saliero stiebas arba 1/2 petražolės šaknies
- 3 skiltelės česnako
- 400g. skardinė kokosų pieno
- 1/2 litro daržovių ar vištienos sultinio
- moliūgo sėklų
- druskos, prieskoninių žolelių
- skrudintos baltos duonos
- alyvuogių aliejaus arba sviesto kepimui
Gamyba
- Susmulkintas prieskonines daržoves pakepiname ant vidutinės ugnies su šlakeliu alyvuogių aliejaus arba naudojant sviestą.
- Kol daržovės kepa - nykščio dydžio kubeliais susmulkiname moliūgą, beriame į daržoves.
- Apibarstome mėgiamais prieskoniniais žalumynais. Aš naudojau džiovintų itališkų prieskoninių žolelių mišinį.
- Pakepame moliūgą su daržovėmis 5 min., supilame kokoso pieną ir sultinį, pasūdome, užverdame, verdame ant mažos ugnies 25min.
- Kol sriuba verda ant sausos keptuvės paskrudiname moliūgo sėklas, galima kartu paskrudinti ir baltą duoną, supjaustytą nedideliais kubeliais.
- Išvirusią sriubą ragaujame ar netrūksta druskos, pilame į plačias lėkštes, apibarstome skrudinta duona ir moliūgų sėklomis, iškart patiekiame.