Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Trinta smidrų sriuba" from Gardūs valgiai.lt

Trinta smidrų sriuba

Produktai

Gamyba

  1. Smidrus nuplauname, nupjauname galus su pjūvio vieta ir išmetame. Likusias stiebų dalis supjaustome 2-4 cm ilgio gabalėliais.
  2. Storadugniame puode ant vidutinės ugnies ištirpdome sviestą, beriame šparagus ir apkepame dažnai pamaišydami. Kepame 5-6min. kol smidrai netaps ryškiai žali.
  3. Supilame sultinį ir padidinę ugnį sriubą užverdame. Jeigu prieš užverdant pasirodys putos - jas nugraibome.
  4. Užvirus sultiniui ugnį sumažiname ir paverdame ~5min. Tada iš sriubos su kiaurasamčiu išimame smidrų galiukus. Atidedame papuošimui.
  5. Sriubą pasūdome, pabarstome pipirais ir uždengę dangtį verdame dar 15 min. kol šparagai visai suminkštės.
  6. Išvirusią sriubą sutriname virtuviniame kombaine ir perkošiame per sietelį atgal į puodą. Užverdame ant stiprios ugnies.
  7. Vos užvirus sriubą nukeliame nuo kaitros, paragaujame, ar netrūksta druskos ar pipirų.
  8. Pilame dar karštą į lėkštes, puošiame grietinėle ir atidėtomis smidrų viršūnėlėmis.