Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Trintų žiedinių kopūstų sriuba su gremolata, skrebučiais ir šoninės trupiniais" from Valgiai.lt
Trintų žiedinių kopūstų sriuba su gremolata, skrebučiais ir šoninės trupiniais
Produktai
- 4 juostelės šoninės
- kelios riekės baltos duonos
- 1 geltonasis svogūnas
- 1 raudonasis svogūnas
- 2 saliero stiebkočiai be lapų
- 1 vidutinė kalafioro galva susmulkinta į žiedynus
- 1,5l naminio vištienos sultinio
- keli šlakeliai alyvuogių aliejaus
- šlakelis citrinos sulčių
- druskos, juodųjų pipirų
- nedidelis dubenėlis gremolatos pateikimui
- grietinės pateikimui (nebūtinai)
Gamyba
- Šoninę vartydami pakepame ant keptuvės, kad taptų traški.
- Atidedame ant popierinio rankšluosčio apdžiūti.
- Duoną suplėšome nedideliais gabalėliais, apšlakstome aliejumi ir kepame 200C orkaitėje kartais pavartydami kol taps traškūs ir rusvi.
- Dideliame puode įkaitiname kelis šlakelius aliejaus, beriame smulkintus svogūnus ir saliero stiebus.
- Kepame 5-10min. kol suminkštės ir svogūnai ims rusvėti.
- Suberiame kalafioro žiedynus, pamaišydami pakepame kelias minutes ir užpilame sultiniu.
- Palaukiame kol užverda, sumažiname ugnį ir verdame ~20min. kol kalafioras suminkštėja.
- Nukaičiame puodą ir jo turinį susmulkiname rankiniu blenderiu.
- Beriame druską pagal skonį, maltus pipirus, pašlakstome citrinos sultimis ir dar padirbėjame rankiniu blenderiu, kad viskas išsimaišytų.
- Pateikiame dubenėliuose, įberdami skrebučių, trupintos šoninės ir užbarstome šviežia gremolata.
- Sotesnė versija - papildomai gardininame grietine.