Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Trintų žiedinių kopūstų sriuba su gremolata, skrebučiais ir šoninės trupiniais" from Gardūs valgiai.lt

Trintų žiedinių kopūstų sriuba su gremolata, skrebučiais ir šoninės trupiniais

Produktai

Gamyba

  1. Šoninę vartydami pakepame ant keptuvės, kad taptų traški.
  2. Atidedame ant popierinio rankšluosčio apdžiūti.
  3. Duoną suplėšome nedideliais gabalėliais, apšlakstome aliejumi ir kepame 200C orkaitėje kartais pavartydami kol taps traškūs ir rusvi.
  4. Dideliame puode įkaitiname kelis šlakelius aliejaus, beriame smulkintus svogūnus ir saliero stiebus.
  5. Kepame 5-10min. kol suminkštės ir svogūnai ims rusvėti.
  6. Suberiame kalafioro žiedynus, pamaišydami pakepame kelias minutes ir užpilame sultiniu.
  7. Palaukiame kol užverda, sumažiname ugnį ir verdame ~20min. kol kalafioras suminkštėja.
  8. Nukaičiame puodą ir jo turinį susmulkiname rankiniu blenderiu.
  9. Beriame druską pagal skonį, maltus pipirus, pašlakstome citrinos sultimis ir dar padirbėjame rankiniu blenderiu, kad viskas išsimaišytų.
  10. Pateikiame dubenėliuose, įberdami skrebučių, trupintos šoninės ir užbarstome šviežia gremolata.
  11. Sotesnė versija - papildomai gardininame grietine.