Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Moliūgų ir avinžirnių sriuba su jūros gėrybėmis" from Valgiai.lt
Moliūgų ir avinžirnių sriuba su jūros gėrybėmis
Produktai
- 250+250g. atšildytų jūros gėrybių
- pusė vidutinio moliūgo, nuvalyto ir susmukinto kubeliais
- stiklinė avinžirnių, išmirkytų ir išvirtų
- 2 skiltelės česnako, smulkintos
- 1 šviežio rozmarino šakelė
- 200ml grietinėlės
- 300ml lengvo sultinio arba vandens
- grūstų juodųjų pipirų, druskos
- alyvuogių aliejaus kepimui
- kapotų petražolių lapelių ir Parmezano drožlių pateikimui
Gamyba
- Puode įkaitinkite aliejų ir įmeskite rozamarino šakelę, kad imtų skleisti aromatą
- Suberkite moliūgo kubelius ir česnaką, maišydami imkite kepti
- Kai moliūgai įkais - suberkite krevetes, kepkite atsargiai maišydami.
- Kai krevetės taps dailiai rožinėmis išimkite jas ir atidėkite pateikimui. Neperkepkite!
- Suberkite midijas, maišydami pakepkite kelias minutes.
- Kai midijos bus iškepę - išgriebkite jas iš puodo, išimkite rozmariną.
- Suberkite 2/3 turimų avinžirnių, supilkite sultinį, šiek tiek pasūdykite.
- Virkite ant vidutinės ugnies, kol moliūgas suminkštės.
- Nukaiskite, puodo turinį sutrinkite rankiniu blenderiu, kad gautumėte vientisą kreminę masę.
- Užkaiskite puodą vėl, suberkite likusius avinžirnius, supilkite grietinėlę, suberkite atgal midijas.
- Pagardinkite juodaisiais pipirais, pamaišykite, paragaukite ar netrūksta druskos.
- Užtenka pakaitinti tik minutę ar dvi, kad įkaistų netrinti produktai ir galima patiekti.
- Sriubą pilkite į plačią lėkštę, užkabindami midijų ir avinžirnių, dėkite krevetes, užbarstykite petražolėmis ir sūrio drožlėmis.