Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Moliūgų ir avinžirnių sriuba su jūros gėrybėmis" from Gardūs valgiai.lt

Moliūgų ir avinžirnių sriuba su jūros gėrybėmis

Produktai

Gamyba

  1. Puode įkaitinkite aliejų ir įmeskite rozamarino šakelę, kad imtų skleisti aromatą
  2. Suberkite moliūgo kubelius ir česnaką, maišydami imkite kepti
  3. Kai moliūgai įkais - suberkite krevetes, kepkite atsargiai maišydami.
  4. Kai krevetės taps dailiai rožinėmis išimkite jas ir atidėkite pateikimui. Neperkepkite!
  5. Suberkite midijas, maišydami pakepkite kelias minutes.
  6. Kai midijos bus iškepę - išgriebkite jas iš puodo, išimkite rozmariną.
  7. Suberkite 2/3 turimų avinžirnių, supilkite sultinį, šiek tiek pasūdykite.
  8. Virkite ant vidutinės ugnies, kol moliūgas suminkštės.
  9. Nukaiskite, puodo turinį sutrinkite rankiniu blenderiu, kad gautumėte vientisą kreminę masę.
  10. Užkaiskite puodą vėl, suberkite likusius avinžirnius, supilkite grietinėlę, suberkite atgal midijas.
  11. Pagardinkite juodaisiais pipirais, pamaišykite, paragaukite ar netrūksta druskos.
  12. Užtenka pakaitinti tik minutę ar dvi, kad įkaistų netrinti produktai ir galima patiekti.
  13. Sriubą pilkite į plačią lėkštę, užkabindami midijų ir avinžirnių, dėkite krevetes, užbarstykite petražolėmis ir sūrio drožlėmis.