Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Trinta petražolių sriuba su žuvimi" from Valgiai.lt
Trinta petražolių sriuba su žuvimi
Produktai
- ~1l vandens
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1/4 saliero gumbo arba 2 stiebkočiai
- 2 vidutinės bulvės
- 400g. baltos žuvies file be kaulų ir odos
- pundelis petražolių šakelių
- druskos, maltų pipirų, lauro lapas - prieskoniai
- šlakelis aliejaus kepimui
- baltos skrudintos duonos riekelių arba skrebučių pateikimui
Gamyba
- Puode ant kelių šlakelių aliejaus apkepkite smulkintus kubeliais svogūną, porą ir česnaką.
- Suberkite kubeliais pjaustytas bulves.
- Sudėkite gabalais supjaustytą žuvį.
- Užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad viską apsemtų.
- Pasūdykite, gardinkite pipirais ir dėkite lauro lapą.
- Virkite ant vidutinės ugnies, kol bulvės suminkštės, išimkite laurą.
- Sudėkite petražoles ir kai sriuba vėl užvirs - pavirkite iki minutės.
- Nukaiskite, viską susmulkinkite rankiniu blenderiu, uždėkite puodą vėl ant ugnies ir leiskite užvirti ir iškart nukaiskite.
- Pateikite dubenėliuose su skrebučiais arba skrudinta balta duona.