Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Karališka žuvienė" from Valgiai.lt

Karališka žuvienė

Produktai

Gamyba

  1. Užverdame sultinį, į jį beriame labai mažais kubeliais pjaustytas morkas, paliekame virti;
  2. Kol morkos verda - bulves supjaustome mažais kubeliais, beriame į puodą;
  3. Pomidorui nulupame odelę, supjaustome mažais kubeliais, beriame į puodą;
  4. Kubeliais pjausotme ir lašišą, vidutinio dydžio - kad būtų malonūs valgyti, bet nepervirtų ir nebyrėtų;
  5. Jeigu prieskoniniai žalumynai džiovinti - beriame juos dabar, kartu su lašiša;
  6. Užvirus sriubai beriame krevetes, pabarstome druska, pipirais;
  7. Jeigu prieskoniai švieži - nurenkam lapelius nuo kotelių ir sukapojam kuo smulkiau;
  8. Beriame į užvirusį puodą, paragaujame ar netrūksta druskos, supilame degtinę;
  9. Leidžiame pavirti apie minutę neuždengtu dangčiu, išjungiame ugnį ir uždengiame dangtį. Sriuba išvirta.