Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Krevečių sriuba flambe" from Valgiai.lt
Krevečių sriuba flambe
Produktai
- Sauja nuvalytų krevečių
- 2 skiltelės česnako
- 1/2 svogūno galvos
- 80g smulkiai padalinto kalafioro žiedyno
- 50ml sambuca
- 200ml neriebios grietinėlės
- 100ml vandens
- Žiupsnelis džiovinto peletrūno
- druskos, pipirų
- aliejaus kepimui
- Česnakinei duonelei: bagetė, aliejus, česnakas, rozmarinas, druska.
Gamyba
- Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir pradedame kepti krevetes.
- Suberiame smulkintą česnaką, svogūną ir kalafiorą. Viską šiek tiek apkepame, bet neperkepame - krevetės taps guminės.
- Supilame sambuca ir uždegame, palaukiame kol savaime užges.
- Užgesus pilame griteinėlę, vandenį, beriame druską, pipirus, peletrūną ir dar pakaitiname 5-8min. ant vidutinės ugnies.
- Pilame į dubenėlį ir patiekiame su česnakine duonele.
- Česnakinei duonelei: blenderyje sumaišome česnaką, alyvuogių aliejų, rozmariną ir druską. Mūsų tikslas - gauti prieskoniuotą aliejų.
- Bagetę supjaustome įstrižomis riekelėmis. Nukošiame aliejų per smulkų sietelį ir juo pašlakstome bagetės riekeles.
- Kepame 180C t. orkaitėje, kol riekelės gražiai paruduos.