Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Krevečių sriuba flambe" from Valgiai.lt

Krevečių sriuba flambe

Produktai

Gamyba

  1. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir pradedame kepti krevetes.
  2. Suberiame smulkintą česnaką, svogūną ir kalafiorą. Viską šiek tiek apkepame, bet neperkepame - krevetės taps guminės.
  3. Supilame sambuca ir uždegame, palaukiame kol savaime užges.
  4. Užgesus pilame griteinėlę, vandenį, beriame druską, pipirus, peletrūną ir dar pakaitiname 5-8min. ant vidutinės ugnies.
  5. Pilame į dubenėlį ir patiekiame su česnakine duonele.
  6. Česnakinei duonelei: blenderyje sumaišome česnaką, alyvuogių aliejų, rozmariną ir druską. Mūsų tikslas - gauti prieskoniuotą aliejų.
  7. Bagetę supjaustome įstrižomis riekelėmis. Nukošiame aliejų per smulkų sietelį ir juo pašlakstome bagetės riekeles.
  8. Kepame 180C t. orkaitėje, kol riekelės gražiai paruduos.