Sriubos valgomos vienos, su juoda duona, balta duona, skrudinta duonele ir dar kitais priedais. Tačiau kartais norisi kažko neįprasto, šiek tiek kitaip ir nepabodusiai. Tokiais atvejais mane gelbsti įvairūs nesaldūs keksiukai. Jų tešlą išmaišo mano virtuvinis kombainas, jie kepa orkaitėje kartu, kol verda sriuba ir yra visos šeimos labai mėgiami. Jei sriuba pagaminama gana greit – aš pradedu nuo keksiukų: įjungiu orkaitę, išmaišau tešlą, sukrečiu ją į formeles ir pašaunu į orkaitę. Tada einu virti sriubos. Kol sriuba verda – keksiukai iškepa. Kol sriuba bręsta – aš išimu keksiukus, sudedu į pintinėlę ir galiu viską patiekti vienu metu. Paprasta, greita, patogu ir labai smagu! Pabandykite 🙂

Nesaldūs keksiukai su sūriu

  • 450-500g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 šaušktelis džiovintos saldžiosios paprikos miltelių
  • 200g. tarkuoto kieto ir puskiečio sūrio (aš imu 150g čederio ir 50g. parmezano)
  • 3 kiaušiniai
  • 200ml pieno
  • 75ml aliejaus
  • Papuošimui: aguonų arba sezamo sėklų
  1. Kombaino tešlos maišykle išmaišykite sausuosius produktus tarpusavyje: miltus, miltelius, druską, papriką, sūrį.
  2. Kitame inde (pavyzdžiui plaktuve) išmaišykite skystas dalis: pieną, aliejų, kiaušinius.
  3. Supilkite skystį į sausų produktų mišinį, išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Masę lygiomis dalimis krėskite į keksiukų formeles, apibarstykite papuošimais.
  5. Kepkite 20-25min. 200C orkaitėje.

Keksiukai gardūs, bet laaabai sotūs. Vieno ar dviejų užtenka žmogui, kad sriuba virstų sočiu pagrindiniu patiekalu 🙂

Keksiukai su sūriu

Nesaldžių keksiukų yra įvairiausių receptų – su pelėsiniu sūriu, su kumpiu, saulėje džiovintais pomidorais, porais, grybais! Jie gaminami paprastai, patiekalui suteikia šventiškumo ir prabangos, yra visų mėgiami ir galima juos priderinti prie įvairių sriubų ar tiesiog pjaustyti ir valgyti su užtepėlėmis. Ateityje parašysiu ir kitokių keksiukų receptų.