Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Bulvių sriuba su šonine ir kukurūzais" from Gardūs valgiai.lt

Bulvių sriuba su šonine ir kukurūzais

Produktai

Gamyba

  1. Šoninę supjaustome mažais kubeliais ir kaitiname puode ant vidutinės ugnies
  2. Kai pasirodys taukai, o šoninė ims skrusti - beriame susmulkintą svogūną, beriame džiovintus prieskonius, karts nuo karto pamaišome.
  3. Jeigu ima ruduoti šoninė arba svogūnai - temperatūra per aukšta, mažinkite kaitrą!
  4. Kol kepa šoninė ir svogūnai nulupame ir supjaustome kubeliais bulves. Metame į puodą, išmaišome.
  5. Nupjauname poro žaliąją dalį, likusią išilgai perpjauname į keturias dalis, susmulkiname pusžiedžiais žiedeliais, suberiame į puodą.
  6. Leidžiame porui apkepti taukuose su bulvėmis kelias minutes ir suverčiame skardinę kukurūzų.
  7. Gerai išmaišome, supilame sultinį. Sultinio pilkite tiek, kad vos apsemtų puodo turinį - sriuba turi būti tiršta.
  8. Leidžiame sultiniui užvirti, sumažiname ugnį uždengiame ir paliekame ramiai burbuliuoti 20min.
  9. Supilame pieną, išmaišome. Užgesiname ugnį ir leidžiame sriubai dar pusvalandį pabręsti. Patiekiame.