Šis patiekalas patiks tiems, kas mėgsta kinų virtuvę, ryškius prieskonius ir plėšytą mėsą. Tiesą sakant vištiena (arba net visa višta) sojos padaže – kinų virtuvės klasika, kurios visada gausite paragauti bet kurio pasaulio miesto Chinatown’e; ieškokite patiekalo pavadinto “See Yao Gai”.

Šį  patiekalą pagaminti paprasta, tačiau nebūtinai lengva bus pasiruošti jo gamybai. Antai žvaigždanyžių aš radau tik antroje parduotuvėje, o ryžių vyno – net ketvirtoje. Ir tai perkant didmiestyje, todėl man baisu ką nors patarinėti gyvenantiems mažesniuose miesteliuose. Gal jus išgelbės galimybė pirkti internetu?

Vištiena sojos padaže

  • 1,2kg. vištienos ketvirčių arba vienas viščiukas
  • 2 šaukštai aliejaus
  • nuluptas ir supjaustytas nykščio dydžio imbiero gabaliukas
  • laiškinių svogūnų su baltąja stiebo dalimi
  • 3-4 žvaigždanyžiai
  • 300ml ryžių vyno
  • 600ml sojos padažo
  • stiklinė rudojo cukraus
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 1,5-2l vandens
  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite imbierą ~30 sekundžių.
  2. Įmeskite dvi saujas smulkintų svogūnų laiškų ir pakepkite dar 30 sekundžių.
  3. Supilkite sojos padažą, ryžių vyną, vandenį, suberkite cukrų, druską, žvaigždanyžius.
  4. Maišykite kol užvirs, kad cukrus ištirptų ir nugaruotų alkoholis.
  5. Užvirus atsargiai sudėkite vištieną ar nepjaustytą viščiuką.
  6. Palaukite kol užvirs, sumažinkite kaitrą ir leiskite lėtai virti apie 40min.
  7. Kai mėsa suminkštės ir taps lengvai plėšoma išimkite ją ant didelės lėkštės ar padėklo ir leiskite pravėsti.
  8. Kol mėsa vėsta karts nuo karto pašlakstykite ją padažu iš puodo.
  9. Mėsą suplėšykite arba supjaustykite plonomis juostelėmis ir pateikite su ryžiais arba ryžių makaronais.
  10. Užbarstykite kapotais svogūnų laiškais.

Skonis sunkiai nusakomas, bet jis labai ryškus ir gardus. Jei mėgstate aštriau – kartu su prieskoniais įmeskite išilgai perpjautą aitriosios paprikos ankštį. Ji pridės mėsai ugnelės.

Dalį padažo galima nusemti į kitą puodą ir pakaitinti, kad skystis nugaruotų ir padažas sutirštėtų. Tokiu sutirštintu padažu galima apšlakstyti patiekiamą mėsą.

Produktų kiekis nemažas ir jie nėra pigūs. Tačiau reiktų neskubėti išpilti likusio skysčio, kuriame virė vištiena. Tiesiog nukoškite jį, ataušinkite ir užšaldykite. Taip jį galima šaldiklyje saugoti iki pusmečio, o nutarus vėl pasigaminti šio patiekalo tiesiog iš naujo įdėti imbiero ir žvaigždanyžių.