350g - 400g. žuvies file (aš naudojau lašišą, bet tiks ir menkė ar kita turima žuvis)
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1/2 stiklinės nedidelių makaronų
1/2 citrinos
1/2 aitriosios paprikos ankšties be sėklų
alyvuogių aliejaus kepimui
žiupsnelis smulkinto baziliko, raudonėlio
1/2 arb. šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gamyba
Pomidorams reikia nulupti odelę ir išpjauti kotukus. Tai paprastai daroma pamerkiant pomidorus 10-20 sekundžių į verdantį vandenį, tuomet jų oda beveik pati nusineria nuo pomidoro. Nulupam odą, išpjaunam kotukus, susmulkinam kubeliais.
Svogūną ir česnaką susmulkinam ir kepam ant aliejaus puode ant vidutinės ugnies. Pasklidus aromatui beriame bazilikus, raudonėlį, papriką ir smulkintą aitriąją papirką. Pamaišom, pakepam dar minutę.
Beriam smulkintus pomidorus su visomis sultimis, pamaišome mentele, kad atšoktų prieskoniai, kurie galėjo prikibti prie puodo dugno. Patroškiname ~5min.
Jeigu pomidorai dar nesukrito - tiesiog švelniai sutriname juos puode. Suberiame krevetes, pilame sultinį, pasūdome ir padidinę ugnį laukiame, kol užvirs.
Kol kaista sultinys - susmulkiname žuvį nedideliais kubeliais, patikriname, kad nebūtų kaulų. Sultiniui užvirus sumažiname ugnį iki vidutinės, beriame žuvį, makaronus ir uždengę puodą verdame sriubą tiek, kiek reikia makaronams išvirti.
Makaronams išvirus į puodą išspaudžiame citrinos sultis, papipiriname ir atsargiai pamaišome, kad žuvis nesubyrėtų. Paragaujame ar nieko netrūksta ir išjungiame ugnį. Leidžiame sriubai pabręsti 10min.
Pateikiame su skiltele citrinos ir šviežia balta duona.