Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Šašlykas su abrikosais" from Valgiai.lt
Šašlykas su abrikosais
Produktai
- 1 kg minkštos šviežios kiaulienos sprandinės
- 4 dideli svogūnai
- 150 g džiovintų abrikosų
- Indelis konservuotų pjaustytų jalapeno pipirų
- Saldžiosios paprikos milteliai
- 75-100 ml brendžio
- keli šlakeliai aliejaus
- druska, juodieji pipirai "kaip visada"
Gamyba
- Mėsą supjaustome tokiais gabaliukais, kaip pjaustote šašlykui - panašiai degtukų dėžutės dydžio
- Svogūnus nulupame, perpjauname vertikaliai galvas į 4 dalis ir atskiriame lapelius vieną nuo kito
- Mėsą pasūdome - papipiriname, pabarstome paprikos milteliais
- Pašlakstome aliejumi ir brendžiu
- Užpilame skysčiu iš indelio su marinuotais jalapenais
- Suberiame svogūnus ir abrikosus ir viską gerai pamasažuojame, kad prieskoniai persimaišytų ir susigertų į mėsą.
- Rezultate turėtų būti tolygiai prieskoniais padengta masė skystyje.
- Šią masę paliekame marinuotis bent kelias valandas, idealu - per naktį.
- Prieš kepimą mėsa veriama ant iešmo tokia tvarka: abrikosas, svogūno lapelis, mėsos gabaliukas, svogūno lapelis, abrikosas ir t.t.
- Kepama ant anglių - ne per ilgai! - kad mėsa liktų sultinga.
- Pateikiama kartu su visu iešmu.