Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Šašlykas su abrikosais" from Valgiai.lt

Šašlykas su abrikosais

Produktai

Gamyba

  1. Mėsą supjaustome tokiais gabaliukais, kaip pjaustote šašlykui - panašiai degtukų dėžutės dydžio
  2. Svogūnus nulupame, perpjauname vertikaliai galvas į 4 dalis ir atskiriame lapelius vieną nuo kito
  3. Mėsą pasūdome - papipiriname, pabarstome paprikos milteliais
  4. Pašlakstome aliejumi ir brendžiu
  5. Užpilame skysčiu iš indelio su marinuotais jalapenais
  6. Suberiame svogūnus ir abrikosus ir viską gerai pamasažuojame, kad prieskoniai persimaišytų ir susigertų į mėsą.
  7. Rezultate turėtų būti tolygiai prieskoniais padengta masė skystyje.
  8. Šią masę paliekame marinuotis bent kelias valandas, idealu - per naktį.
  9. Prieš kepimą mėsa veriama ant iešmo tokia tvarka: abrikosas, svogūno lapelis, mėsos gabaliukas, svogūno lapelis, abrikosas ir t.t.
  10. Kepama ant anglių - ne per ilgai! - kad mėsa liktų sultinga.
  11. Pateikiama kartu su visu iešmu.