Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Jautienos nugarinės kepsnys "Diane"" from Valgiai.lt
Jautienos nugarinės kepsnys "Diane"
Produktai
- 2 porcijoms reikės 400g jautienos nugarinės
- 1 šalotinis svogūnas
- 2-4 skiltelės česnako
- 100g rudųjų pievagrybių
- šlakelis Viusterio padažo
- šaukštas Dijon garstyčių
- 60ml brendžio
- 150ml riebios grietinėlės
- pundelis petražolių
- poros šakelių rozmarino (nebūtinai)
- kelių šlakelių aliejaus kepimui
- 50-80g sviesto
- druskos ir pipirų
Gamyba
- Mėsą - 2 gabalai po 200g. - nupjaustome išorinius riebalus ir pabarstome druska ir pipirais
- Gerai įkaitiname keptuvę, kad aliejus pradėtų truputį rūkti ir dedame steikus bei rozmarino šakeles.
- Neliečiame ir nevartome - tegul apskrunda iki tamsiai rudos spalvos, tada apverčiame.
- Rudai apskrudintus steikus atidedame į šoną, galima pridengti folija, kad neatvėstų, rozmariną išmetame.
- Į tą pačią keptuvę dedame sviestą, juostelėmis pjaustytus svogūnus, per pusę perpjautus grybus ir traiškytas česnako skilteles.
- Kai viskas šiek tiek pakepa ir svogūnas ima gelsti - pilame brendį ir atsargiai uždegame (flombiruojame)
- Kai brendžio ugnis užges supilame grietinėlę, dedame garstyčias, beriame smulkiai kapotus petražolių lapelius ir išmaišome.
- Į padažą dedame atgal steikus, supilame mėsos sultis iš lėkštės, nukaičiame keptuvę ir leidžiame steikams 3-5min. pasitroškinti.
- Ruošiame lėkštes, dedame garnyrą, dedame steikus, ant viršaus užpilame padažo su grybais, užbarstome kapotų petražolių, pateikiame.