Šiemet vasara buvo ilga ir dosni gerais orais, tad aš tikiu, kad jūsų kepsninės neliūdėjo be darbo o jūs išbandėt įvairiausius grill receptus.
Vienok aš sezono pabaigai aptikau vieną įdomų receptą, kurį išbandžiau paskutinę šiltą rugsėjo dieną ir jis mane maloniai nustebino savo paprastumu bei šauniu skoniu. Tai – įdarytos paprikų puselės, kurios buvo kepamos ant žarijų, nedidelės, bet tiesioginės kaitros.
Įdarytas paprikas visi žinome, jos jau net ir nebemadingos, mat būna gan pabodusios. Vienok keičiant įdarą ir pačių paprikų rūšį galima išgauti naujų ir įdomių derinių.
Aš rinkausi baltasias paprikas. Jų skonis kiek kitoks, sakyčiau gal švelnesnis. Bet jei nerasite tokių – pirkite ką rasite ar kas užaugo jūsų šiltnamiuose.
Vištiena ir grybais įdarytos paprikos
- 6 paprikos
- 600g vištienos kumpelių mėsos be odos ir kaulų
- 1 poras
- 3 skiltelės česnako
- 250g pievagrybių
- 200g sūrio (aš naudojau trupintą fetą)
- 150ml grietinėlės
- druskos, pipirų, viduržemio prieskonių mišinio
- aliejaus kepimui
- Paprikas pjaustome išilgai, išimame sėklalizdžius ir sėklas.
- Vištieną pjaustome kubeliais, porą skridinėliais, grybus smulkiname.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų apkepame vištieną iki pradės skrusti, kepdami kardiname druska, prieskoniais.
- Vištieną atidedame, keptuvėje apkepame grybus, kol ims skursit ir ruduoti, atidedame šalia vištienos.
- Dar šlakelis - kitas aliejaus ir apkepame smulkintą porą bei smulkintą česnaką.
- Grąžiname į keptuvę vištieną su grybais, viską išmaišome supilame grietinėlę.
- Pakepame ant vidutinės ugnies 3-4min. ir nukaičiame.
- Paprikas dedame į grill keptuvę ar kitą kepimo ant grotelių indą, jame išdėliojame paprikų puseles.
- Paprikų puseles užpildome keptuvės turiniu, užbarstome trupintu ar tarkuotu sūriu.
- Kepame kepsninėje, vidutinio kaitrumo ant tiesioginės kaitros ~25min, kol paprikos suminkštės.
- Valgome dar karštas.
Paprikas perpjaukite su visu koteliu – jis kiek apskrudęs atrodys prabangiau, sukurdamas restoraninio patiekalo įvaizdį.
Nebijokite, jei paprikų apačioje odelė pajuoduos – tai tik požymis, kad paprikos tinkamai iškepė. Pati paprika su visu įdaru lengvai atsiskiria nuo paskrudusios odelės ir tai nesudaro keblumų valgant.
Prie šio patiekalo tiks pilno kūno, gal būt statinėse brandintas, baltas sausas vynas.
Na ir jei neturite kepsninės, arba oras tam nėra tinkamas – šį patiekalą galima pasigaminti ir orkaitėje, įkaitinus ją iki +200C. Tik orkaitės atveju dar neįdarytas, bet jau supjaustytas paprikas pašlakstykite šiek tiek aliejumi, pabarstykite druska ir pašaukite į orkaitę 5-7min. Jos dalinai apkeps, pradės minkštėti ir jau įdarius viskas perkais tolygiai, kepimo orkaitėje užteks vos 15min.
Skanaus!