Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Vištiena ir grybais įdarytos paprikos" from Valgiai.lt
Vištiena ir grybais įdarytos paprikos
Produktai
- 6 paprikos
- 600g vištienos kumpelių mėsos be odos ir kaulų
- 1 poras
- 3 skiltelės česnako
- 250g pievagrybių
- 200g sūrio (aš naudojau trupintą fetą)
- 150ml grietinėlės
- druskos, pipirų, viduržemio prieskonių mišinio
- aliejaus kepimui
Gamyba
- Paprikas pjaustome išilgai, išimame sėklalizdžius ir sėklas.
- Vištieną pjaustome kubeliais, porą skridinėliais, grybus smulkiname.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų apkepame vištieną iki pradės skrusti, kepdami kardiname druska, prieskoniais.
- Vištieną atidedame, keptuvėje apkepame grybus, kol ims skursit ir ruduoti, atidedame šalia vištienos.
- Dar šlakelis - kitas aliejaus ir apkepame smulkintą porą bei smulkintą česnaką.
- Grąžiname į keptuvę vištieną su grybais, viską išmaišome supilame grietinėlę.
- Pakepame ant vidutinės ugnies 3-4min. ir nukaičiame.
- Paprikas dedame į grill keptuvę ar kitą kepimo ant grotelių indą, jame išdėliojame paprikų puseles.
- Paprikų puseles užpildome keptuvės turiniu, užbarstome trupintu ar tarkuotu sūriu.
- Kepame kepsninėje, vidutinio kaitrumo ant tiesioginės kaitros ~25min, kol paprikos suminkštės.
- Valgome dar karštas.