Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Alfredo padažas" from Valgiai.lt
Alfredo padažas
Produktai
- 100g. sviesto
- 500ml neriebios grietinėlės
- 125g. kreminio sūrio (pvz. Philadelphia)
- 100g. tarkuoto Parmigiano sūrio (arba kito kietojo, ilgai brandinto sūrio)
- drukos, maltų pipirų
- 2 skiltelės trinto česnako
Gamyba
- Vidutinio dydžio puode ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą.
- Kai sviestas pradės putoti supilkite grietinėlę ir sudėkite kreminį sūrį.
- Pasūdykite, pabarstykite pipirais, įdėkite trinto česnako košelę.
- Maišykite, kol sūris pilnai ištirps. Suberkite kietąjį sūrį.
- Maišykite kol šis sūris ištirps. Nukaiskite.
- Paragaukite ar netrūksta druskos. Galima gardinti muskato riešutu.
- Jei padažas gavosi per skystas jį galima tirštinti įberiant daugiau kietojo sūrio.