Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Grybų padažas" from Valgiai.lt
Grybų padažas
Produktai
- Smulkiai supjaustytas svogūnas
- 500g pievagrybių
- 200ml grietinėlės
- 1 šaukštas miltų
- 1 šaukštas sviesto
- šlakelis aliejaus kepimui
- džiovintų čiobrelių, druskos ir maltų pipirų pagardinimui
Gamyba
- Prikaistuvyje įkaitiname aliejų ir sviestą, suberiame svogūną ir apkepiname.
- Suberiame ketvirčiais supjaustytus pievagrybius, apkepame, kol jie ims dailiai gelsti.
- Pasūdome, pagardiname pipirais ir čiobreliais.
- Ketvirtadalį apkeptų grybų atidedame, likusius apibarstome miltais ir dar minutę pakepame maišydami.
- Supilame grietinėlę, ir jei reikia - šiek tiek vandens praskiedimui.
- Sumažiname ugnį ir troškiname grybus grietinėlėje ~10min.
- Keptuvės turinį supilame į blenderio indą ir susmulkiname, suplakame.
- Suplaktą padažą supilame atgal į prikaistuvį, suberiame atidėtus grybus ir dar truputį pakaitiname.
- Praskiedžiame, jei padažas per tirštas ar nugariname dalį skysčio, jei reikia sutirštinti.
- Paragaujame ar netrūksta prieskonių. Padažas paruoštas.