Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Juodųjų serbentų padažas" from Valgiai.lt
Juodųjų serbentų padažas
Produktai
- Dvi saujos arba viena stiklinė juodųjų serbentų uogų
- 50g sviesto
- grūstų juodųjų pipirų
- 1/2 aitriosios papirkos ankšties arba keli marinuoti jalapeno griežinėliai
- 1/2 galvutės raudonojo svogūno
- šlakelis gero alyvuogių aliejaus
- truputis druskos
Gamyba
- Keptuvėlėje ištirpdykite sviestą su grūstais pipirais
- Kai sviestas ims čirškėti - suberkite smulkintą papriką ir kubeliais smulkintą svogūną
- Pakepkite maišydami, kad svogūnas taptų minkštas
- Suberkite juoduosius serbentus ir pamaišydami pakepinkite 2-4min.
- Keptuvės turinį suberkite į blenderio indą, švelniai pasūdykite, įpilkite šlakelį aliejaus ir porą šlakelių vandens.
- Viską susmulkinkite blenderiu iki vientisos tirštos masės. Padažas paruoštas.