Rudeniškas padažas mėsos kepsniams gardinti, tačiau su savu cinkeliu – jis skirtas ne pateikti prie jau paruoštos mėsos, o naudojamas ją gardinti gamybos metu. Gaminamas iš kietų rudeninių obuolių, idealiu atveju iš Antaninių.

Gamyba:

2 obuolius nulupame ir supjaustome nedidelėmis skiltelėmis (be sėklidžių ir sėklų, žinoma)

Skilteles tolygiai sudedame į aliejumi suvilgytą kepimo skardelę ir pašauname į +180C įkaitintą orkaitę ~15min. kad obuoliai paskrustų.

Paskrudusius obuolius dedame į blenderį, kartu įdedame šaukštą garstyčių padažo, kampelį aitriosios paprikos ankšties arba kelis šlakelius tabasko padažo, įspaudžiame 1/4 citrinos sulčių, įpilame 2-3 šaukštus sojos padažo ir ~100ml aliejaus.

Visą šį turinį blenderyje išsukame iki vientisos rudos masės. Padažas paruoštas.

Naudojimas:

Imame 5 nestorus mėsos pjausnius, pavyzdžiui poros centimetrų storio jautienos antrekotus. Juos pabarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais ir aptepame aliejumi.

Apteptus mėsos pjausnius dedame į kepimo indą, ant pjausnių dosniai tepame obuolių padažo ir apibarstome puskiečiu brandintu sūriu. Pavyzdžiui – Čederiu.

Pašauname į +180C įkaitintą orkaitę ir kepame ~20min. kol sūris ne tik išsilydys, bet ir ims dailiai skrusti.

Patiekalas paprastas, paruošiamas gana greitai ir nesudėtingai, bet kepsniai gaunasi gardūs ir sultingi. Manau, kad toks padažas tiks ir kitos rūšies mėsos pjausniams.

Skanaus! 🙂