Pusryčiams gana populiaru valgyti kiaušinius – tai lengvas, greit paruošiamas, šiltas ir sotus maistas. Kiaušiniai yra kepami arba verdami ir tada valgomi su sviestu arba majonezu. Tai tokia tartum klasika, kuri yra kiek banali ir pabodusi.

Jeigu mėgstate minkštai virtus arba poučintus kiaušinius (kai kiaušinis verdamas be lukšto, privalomai paliekant skystą trynį) pusryčių rutiną galima kiek praskaidrinti.

Tam reikia šiek tiek šiaudeliais pjaustytos šaltai rūkytos šoninės – bekono, 100ml grietinėlės ir ~50g minkšto, lydyto sūrio.

Visų pirma keptuvėje apkepiname bekoną, kad jis taptų beveik traškus ir iš jo ištekėtų pertekliniai taukai. Taukus nupilame, o į keptuvę su bekonu pilame grietinėlę, dedame pasmulkintą sūrį ir ant nedidelės ugnies maišome, kad sūris galutinai išsilydytų ir įsimaišytų į padažą. Dar galima užbarstyti mėgstamų smulkiai kapotų prieskoninių žalumynų ir pateikti karštą į stalą.

Jei nutiks taip, kad padažas labai sutirštės – įpilkite šlakelį karšto vandens ir dar kiek pamaišykite. Padažas turi būti vienalytis ir kreminis.

Štai tiek tų vargų: visai nauji skoniai per vos kelias minutes. Be to, tai pridės papildomo sotumo jūsų pusryčiams. Skrudintas šviesi duona, minkštai virtas kiaušinis ir karštas kreminis padažas su bekonu.

Jums tikrai patiks! 😉