Recepto šaltinis: Valgiai.lt

"Stroganovietiškas padažas" from Valgiai.lt

Stroganovietiškas padažas

Produktai

Gamyba

  1. Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir kepame ant įkaitusio aliejaus kol taps tamsiai auksinės / gintaro spalvos
  2. Beriame riekelėmis pjausytus pievagrybius, kepame kol ims ruduoti
  3. Beriame 2-4cm ilgio šiaudeliais pjaustytus agurkus, pakepiname pusę minutės pamaišydami.
  4. Į pieną beriame miltus, išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
  5. Į keptuvę pilame grietinėlę, pieną su miltais.
  6. Dedame garstyčias, pomidorų pastą.
  7. Jei turime džiovintų baravykų - sumalame blenderyje ar kavamalėje iki miltų ir suberiame į keptuvę.
  8. Pasūdome, papipiriname ir viską išmaišome kad produktai pasiskirstytų tolygiai bei palaukiame kol užvirs.
  9. Jei per tirštas padažas - įpilame dar šiek tiek pieno.
  10. Nukaičiame kai padažas ims burbuliuoti ir naudojame patiekalams gardinti.