Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Stroganovietiškas padažas" from Valgiai.lt
Stroganovietiškas padažas
Produktai
- 1 didelė svogūno galva
- 2-3 rauginti agurkai
- 200-300g. pievagrybių arba keli džiovinti baravykai
- 200ml grietinėlės
- 100ml pieno
- šaukštas miltų
- šaukštelis garstyčių
- šaukštelis pomidorų pastos
- druskos / juodųjų pipirų
- aliejaus kepimui
Gamyba
- Svogūną supjaustome pusžiedžiais ir kepame ant įkaitusio aliejaus kol taps tamsiai auksinės / gintaro spalvos
- Beriame riekelėmis pjausytus pievagrybius, kepame kol ims ruduoti
- Beriame 2-4cm ilgio šiaudeliais pjaustytus agurkus, pakepiname pusę minutės pamaišydami.
- Į pieną beriame miltus, išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
- Į keptuvę pilame grietinėlę, pieną su miltais.
- Dedame garstyčias, pomidorų pastą.
- Jei turime džiovintų baravykų - sumalame blenderyje ar kavamalėje iki miltų ir suberiame į keptuvę.
- Pasūdome, papipiriname ir viską išmaišome kad produktai pasiskirstytų tolygiai bei palaukiame kol užvirs.
- Jei per tirštas padažas - įpilame dar šiek tiek pieno.
- Nukaičiame kai padažas ims burbuliuoti ir naudojame patiekalams gardinti.