Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Grikių košė su džiovintais baravykais" from Valgiai.lt
Grikių košė su džiovintais baravykais
Produktai
- 2 stiklinės virtų grikių kruopų
- Sauja su kaupu šiltame vandeny mirkytų džiovintų baravykų
- 2 svogūno galvos
- 2 šaukštai sviesto
- 100ml liesos grietinėlės arba riebaus pieno
- 50g kietojo tarkuoto sūrio
- druskos / maltų juodųjų pipirų / džiovintų čiobrelių
Gamyba
- Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, baravykus - šiaudeliais.
- Keptuvėje ištirpdykite šaukštą sviesto, berkite svogūnus, apkepkite.
- Kai svogūnai ims ruduoti suberkite baravykus, pagardinkite druska ir prieskoniais, kepkite pamaišydami.
- Tuo metu kitame puode ištirpdykite sviestą, suberkite grikius ir sumaišykite su sviestu.
- Supilkite pieną, pasūdykite grikius, maišykite, kol pienas susigers į kruopas.
- Suberkite tarkuotą sūrį ir nukaiskite puodą. Atsargiai maišykite, kol sūris ištirps ir košė taps lipni.
- Į plačios lėkštės centrą dėkite šiek tiek košės, viduryje padarykite duobutę, į kurią dėkite keptus grybus su svogūnais.
- Užtarkuokite kietojo sūrio drožlėmis ir jei turite - puoškite mikro žalumynais.