Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Rudeninė daržovių sriuba" from Valgiai.lt
Rudeninė daržovių sriuba
Produktai
- 2,5l sultinio arba vandens
- 1/4 kopūsto galvos
- 1 didelė morka arba 2 vidutinio dydžio
- 250g. šaldytų žirnelių arba virtų pupelių arba konservuotų pupelių arba ankštinių pupelių
- 1 saliero stiebkotis
- 1 petražolės šaknis
- 3 skiltelės česnako
- 2 šaukštai pomidorų pastos,
- keli šlakeliai alyvuogių aliejaus
- žiupsnelis cukraus, druskos
- Prieskonių pasirinktinai: krapai, petražolių lapeliai, džiovinti grybai ar kt.
Gamyba
- Susmulkiname česnaką, morką, saliero stiebą ir petražolės šaknį, apkepame su aliejumi.
- Į apkepusias daržoves dedame pomidorų pastą, beriame cukrų, išmaišome, pakepame ant vidutinės ugnies dar 2-3min.
- Puode užverdame sultinį, beriame šiaudeliais smulkintą kopūstą ir keptuvės turinį, išmaišome ir paverdame 15min.
- Suberiame ankštines daržoves, prieskonius, pasūdome, paragaujame ir jei nieko netrūksta - leidžiame pavirti dar 5min.
- Nukaičiame ir paliekame pabręsti bent 15min. Pateikiame.