Recepto šaltinis: Valgiai.lt
"Sidre su garstyčiomis troškinta kiauliena" from Valgiai.lt
Sidre su garstyčiomis troškinta kiauliena
Produktai
- ~1kg liesos kiaulienos, pjaustytos kubeliais (naudojau nugarinę)
- 100g šalto rūkymo šoninės, pjaustytos labai mažais kubeliais
- 2 dideli svogūnai, pjaustyti kubeliais
- 1 saliero stiebas, pjaustytas kubeliais
- 2 šaukšteliai su kaupu grūdėtų garstyčių
- 1 šaukštelis Dižono garstyčių
- 500ml nesaldaus, natūralaus obuolių sidro
- 200ml grietinėlės
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- kelių šlakelių aliejaus kepimui
Gamyba
- Storadugniame puode įkaitiname šiek tiek aliejaus ir keliomis dalimis apkepame kiaulieną taip, kad būtų dorai paskrudusi.
- Atidėję apkeptą kiaulieną dar į puodą šliukštelim aliejaus ir beriam šoninės kubelius, pamaišydami apkepam pora minučių.
- Beriame svogūnus bei salierą, pakepam su šonine.
- Grąžiname kiaulieną į puodą, sūdome, barstome pipirais, dedame garstyčias, viską išmaišome.
- Supilame sidrą (jo turi būti tiek, kad apsemtų kiaulieną), palaukiame kol pradės virti ir uždengę dangčiu pašauname į orkaitę.
- +170C orkaitėje troškiname 1,5val.; suėjus laikui nudengiame dangtį, supilame ir įmaišome grietinėlę, vėl uždengiame.
- Puodą grąžiname į orkaitę, ją uždarome ir išjungiame. Paliekame bręsti 30-40min.
- Pabrandintą ir pravėsusį troškinį patiekiame su virtomis bulvėmis arba bulvių koše, puošiame kapotais žalumynais.